13 Şubat 2012 Pazartesi

GAMZE O SEYAHATE GİTMEYECEK ...

Aslında bugün 1 aydır geçmeyen inatçı öksürüğümden , meğerse uygulanan yanlış tedaviden ve bir çok kişide belirtileri olan ama  bilmediği konulan teşhisten bahsedecektim .Ama geçen hafta okuduğum bir yazıdan sonra kafamdaki her şey değişti .

2 sene önce sizlerle beraber İzmir ve Ankara da onkoloji servislerinde  yatan yavrularımız için mucizeler yaratırken bloğ dünyasının ne kadar güçlü olduğunu kendim bizzat yaşarak gözlerim dolarak gördüm.Bazen karşılaştığım bazı kişilerin hırslarını , kinlerini ,sinirlerini ,dert ettiği şeyleri görünce hep şunu diyorum . Size en yakın onkoloji servisene gidin ve çocukların yattığı bölümde sadece bir 5 dk dolaşın .Çok değil sadece bir 5 dk ! o kadar dik ve güçlü bir duruşları var ki o yavruların siz kaç yaşında olursanız olun dert ettiğiniz her şey için utanıyorsunuz .Ve kişinin hayatta olmadık yollara saptığını hissettiği an ruhunu terbiye etmenin en güzel yöntemlerinden biridir bana göre bu yavruları ziyaret .

Bu hastalık öyle bir şey ki ancak kendi veya yakınları bunu yaşadığında anlıyor  ne demek olduğunu insan !

Gamze...dünyalar tatlısı 3 yaşındaki Atakan nın annesi .Geçen hafta okuduğum  bu yazısından sonra sürekli kafamda o var ne yapabilirim diye .Sosyal paylaşım sitelerinde büyük bir kampanya başlatıldı .

O kadar büyük mücadeleci  bir yüreği var ki bu seyahatten geri döneceğine yürekten inanıyorum .Onu sevenler , biricik evladı ve bugün Gamze için yazdığı yazıyı okuduğumda yine onun gibi bu mücadelede onun kadar yürekli güçlü eşi sayesinde seneye bu zamanlar vay be neleri atlattım derken minik kuzusu ile sarmaş dolaş olacak ...

Bazı kişiler duyarsızdır ve işin kolayına kaçıp ayyy ben mi kurtarıcam dünyayı , bir sürü hasta insan var hangi birine yardım etsin insan  vb sözler edip kaçarlar ! gerçeklerle yüz yüze gelmek her yüreğin harcı değildir ve bu tarz sözler eden kişileri resmen öldürmek istiyorum bazen .Ne demek bir sürü kişi var ben mi kurtarıcam demek ya ! bu nasıl bir vicdandır .Ne malum belki senin yardımınla bazı şeylere umut olacaksın .Ne malum senin başına bu gelmeyecek ! Böyle kişilerin duyarsızlıkları yüzünden başları sıkıştığında etrafında kimselerin olmamasına şaşırmamaları gerekiyor.Sen elinden gelen yardımı yapmadan nerden biliyorsun ışık olmayacağını .Ki bunu yaşadım sizinle .İzmir de o yavrulara yardım ederken bu dünyada yaşadığına bile emin olmadığım biri o hasta yavruların  durumunu, hastane ortamını abarttığımı söyleme hadsizliğini bile göstermişti.

Yapacak çok şey var Gamze için .Eşi bunu yazısında çok güzel anlatmış .

Gamze yavrusuna anlattığı bir masalla tekrar geri dönsün .
Dün gece haberlerde Gamze tedavi gördüğü hastanenin camında hastane bahçesinde ailesine ve kan vermek için gelenlere el sallarken gördüm.Çok kısa süre pencere açıldığında ağzından tek bir cümle çıktı ^^ Atakan a iyi bakın ...^^

Her gece hastaneden oğlunu arayıp telefonda ona masal anlatıyormuş.

Seneye bu zamanlar neleri atlattım derken yüzünde sağlığına sevdiklerine kavuşmanın mutluluğu ile kuzucuğu ile sarmaş dolaş olacağına inanıyorum .

Facebook da Seninleyiz Gamze gurubunda da neler yapılabilinir detayları ile var

Ve Gamze bu seyahate gitmesin  ...

4 yorum:

Tanya's dedi ki...

Elcin,

Bizler varken, bu kadar duyarlı insan gitmeyecek.

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

Tanya her gece dua ediyorum inşallah bulunacak ...

lezzettabağı dedi ki...

Gamze için bloğumda yazmaya elim dilim varmadı ama samimiyetle söylemeliyim yüreğim ailemle kızlarıomla onun yanındayız hastane köşelerini çok iyi bilirim yaşlı annem nörülojide yoğun bakımda yatarken o gencecik çocukların bir daha eski haline hiç gelemeyeceklerine şahit olduğumda annemden daha çok üzülmüştüm buna allah şahittir. hırs her türlü kötülüğün hastalığın tetikçisidir çok yakın iş arkadaşım 17 yaşından beri ms hastası ve ''beni hırsım bu hale getirdi'' demekten kendini alamıyor ama bir taraftanda hiç veremediği hizmet karşılığında bizlerin yardımı desteğiyle hala çoğu insanın almayı bırakın üç dört ayda aldığı maaşla yetinmeyip hala hırs yapıyor bunu anlamak mümkün değil. Önemli olan yaşanan bir olaydan ders çıkartabilmek sevgiyle kal..

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

Sevgili Şükran allah yardımcısı olsun Gamzenin ve onun gibi destek bekleyen herkesin.

Bu hırs konusunda malesef insanların başına kötü bir olay gelse dahi ders almayan inatla devam eden çok kişi var .İllaki çok sevdiği şeyleri kaybetmesi gerekiyor anlaması için

Seni ve güzel kızlarını öpüyorum sevgiler