9 Ocak 2012 Pazartesi

ÖZET !

2012 ye her ne kadar sağlıklı girdiğimi düşünsemde meğerse durum böyle değilmiş ertesi gün anladım.Pazar günü hafif bir öksürükle başlayan Pazartesi akşam üstü artan bir ateşle alevlenen ve artık öksürmekten boğazımda bir kaç yerde yırtılmalarla devam eden berbat 1 hafta yaşadım.

1 haftanın özeti öksürük,ateş,terleme,antibiyotik,astım spreyi,burun spreyi,üşüme,ağrı kesiciler,paket paket selpaklar,öksürük,tavuk suyuna çorba,öksürük,şişmiş bademcikler ve bitmeyen öksürük.

Derlerdi ama ilk kez başıma gelince anladım hastayken insanın kafası bile fazlalık gelebiliyormuş kendisine.

Ama ne yaptıysam kendi kendime ettim ki bu daha öncede başıma geldiği için bile bile lades dedim.Geçen gün içimden ya ne güzel 2 yıldır grip olmadım  dedim.Ve bunu dedikten 1 gün sonra öksürük başladı.Kendi kendime nazar etme konusunda her zaman kendimi tek geçerim zaten.

Doktoruma gittiğim zaman ciğerlerime indiğini söylediği zaman artık ne zamana kesilir öksürüğüm allah bilir diye düşündüm.Çünkü allerjik astım olduğu için bende  öksürük ciddi zorluyor böyle durumlarda.

Ve birşey öğrendim doktorumdan grip veya nezle olduğumuz zaman burun çekmek yanlışmış.Burun akarken çektiğimiz zaman geriye doğru akıyor ve genizden akarak aşağı iniyor.Bu sefer ciğerlere dolduğu için  balgamı sökmek için daha fazla öksürük refleksi oluşuyor ve bu durum bir kısır döngüye dönüşüyor.En güzeli aktığını hissettiğiniz zaman gidip yıkamak veya silmek ama olabildiğince hiç burnunuzu çekmemek gerekiyormuş.

Eczaneden ilaçlarımı almaya gittiğim zaman sahibi geçmiş olsun sizde mi gripsiniz dedi.Meğerse salgınmış kendiside aynı benim gibi yılbaşı günü öksürükle başlamış ertesi gün yüksek ateş bademciklerin şişmesi ve bir sonraki gün burun akıntısı ile devam etmiş.

Tabi birazda iyi yönden bakmak gerekiyor 1,5 ayda yaklaşık 10 kilo vermişim.Hastalıktan dolayı iyice azalınca yemek isteği verilen kilolar 10 kiloyu buldu.

Bu arada birde ateşli ateşli milleti düşünüyorum.Gece sürekli öksürdüğüm için benim yüzümden millete ses gidiyor onlarıda uyutmuyorumdur ayıp oluyor diye birde buna kafayı taktım.

Ama artık öksürmekten dolayı kasılan ne midemde ne ciğerlerimde ne boğazımda hal kalmadı ve bitsin istiyorum şu öksürük 


3 yorum:

yass dedi ki...

elcincim cok cok gecmıs olsun.. benım de olmustu cıger ıltıhaplanması nefessız bırakan oksurukler falan.. hatırladıkca kotu oluyorum. Ben sureklı bugu yapmıstım. tencereye konulan sıcak su ya kafamı egmıs uzerıme de havluyla bayagı bır faydasını gormustum

Flame dedi ki...

Elçincim çok geçmiş oldun canım. 2012 bize de hastalıkla geldi.. Alper anca toparladı 10 günde.. O bile 3 kg vermiş düşün :(( Kendine dikkat et lütfen.

Öpüyorum, Alev

NzlGl dedi ki...

Elçincim
geçmiş olsun canım. Gerçekten çok salgın. Öksürmekten insanın kaburgaları sökülüyormuş gibi olur:(((

Allah bir an önce şifalar versin. Bol bol dinlenmelisin.
Her şerde hayır diyip verdiğin kilolara sevinmelisin ama geri de almamalısın. Hazır gitmişken orada kalsınlar:))))

Komşulara gelince yapacak birşey yok. Bu kadar ince de olma lütfen. inan sana zarar

Umarım en kısa zamanda iyileşir tüm ağrılarından kurtulursun. Çok öptüm canım, sevgiler