21 Ekim 2009 Çarşamba

İTİRAF...

****Hangi masalı anlatmamı istediğini sordum, "Anneleyin çocuklayına günde bissürü yetmişyüzbeş tane donduyyma aldıklayı masalı" dedi. Aldım ben mesajı yavrum, aldım...

****Bir dergide çocukların travestileri ve hem kadın hem erkek görüntüsü içeren kişileri görünce durumu algılamakta güçlük çektiklerinden depresyona girdiklerini okuyunca bunu kocama anlatmıştım. Geçen gün televizyonda o tarz biri çıkınca kaş göz yapıp televizyonu kapat demeye çalışıyorum fakat anlamıyor. "Depresyon yahu, depresyon!" diye fısıldıyorum, anlamayıp "Ne depresyonu ya?" diyor. Oğlan ekliyor; "Benim Tuğçe'yle Engincan'ı yan yana göyünce giyydiyim şey babaaa."

****Kayınca kayayınca" ne saçma bir deyimmiş. Kayınca zaten kaya (siyah) olurmuş. Kocaman adam olmuş, öğretmeni de hiçbir şey bilmiyormuş. O yuvaya gitmesine hiç geyek yokmuş...

****Saati yeni öğrenen 4 yaşındaki yeğenime "Saat kaç?" demek gafletinde bulunduğumu aldığım cevaptan sonra anladım: "Nereden bileyim, sürekli değişiyor. Üç, dört, beş..."

****Bu yıl birinci sınıfları okutuyorum. Konumuz L harfi ile başlayan kelimeler veya içinde L harfi geçen kelimeler bulmak. Öğrencilerden sırayla, çok güzel örnekler geldikçe mutlu oluyorum. Sıra Güven’e geliyor. Güven: "Arı" diyor. "Oğlum arının neresinde L harfi var? İspatla öpeceğim." dedim. "Bal yapar ya!" dedi. Ne yapayım, öptüm minik dahimi.

****Kabus gören kızım korkup uyumak için yanımıza geliyor. Bir sağına bir soluna dönüyor. Ofluyor pufluyor. "Ne oldu?" diyorum "Uyuyamıyorum" diyor. "Neden?" dediğimde dumurluk cevap geliyor; "Anne yirmi aslan aynı anda kükremeye başlasa hiçbiri babam kadar ses çıkaramaz. Sen nasıl uyuyorsun bu gürültüde? diyerek söylene söylene yatağına yol alıyor. Hiçbir şeyden olmasa bile yatağından belli oluyor aslan(!) kocam.

****Canım oğlum büyüyünce bana "kocuman büyük bi çukolta ve parpim" alacakmış. Çocuk iki yaşında, annesinin nelerden hoşlandığını biliyor, magmalara gelesice canım kocam da yaşgünümde bana sürahi hediye ediyor! Üstelik bu sürahiyi almak için alışveriş merkezini çok gezmiş.
****İtiraf.com dan

2 yorum:

Sermin dedi ki...

en sonucusu favorim

NEFİSE dedi ki...

HEPSİ ÇOK GÜZEL.. MAGMALARA GELEN KOCA HARİKA BİR DEYİM... HA HA HA