12 Mart 2009 Perşembe

BİR AŞK İÇİN ...

Bir ask için yapabilecegin her seyi yaptıgına inanıyorsan ve buna ragmen hala yalnızsan, için rahat olsun.
Giden zaten gitmeyi kafasına koymustur ve yaptıkların onun dudagında hafif bir gülümseme yaratmaktan baska hiçbir ise yaramayacaktır.
Sen kendini paralarken o her zaman bahaneler bulmaya hazırdır. hani agzınla kus tutsan "Bu kusun kanadı neden beyaz degil?" diye bir soruyla bile karsılasabilirsin.. iki ucu keskin bıçaktır bu isin. Yaptıklarınla degil yapmadıklarınla yargılanırsın her zaman. Bu mahkemede hafifletici sebepler yoktur. iyi halin cezanda indirim saglamaz.
Sen, "Ama senin için sunu yaptım" derken o, "sunu yapmadın" diye cevap verecektir. Ve ne söylesen karsılıgında mutlaka baska bir iddiayla karsılasacaksındır.
Üzülme, sen askı yasanması gerektigi gibi yasadın.Özledin, içtin, agladın, güldün, sarkılar söyledin, düsündün, siirler yazdın. "Peki o ne yaptı" deme. Herkes kendinden sorumludur askta. Sen askını doya doya yasarken o kendine engeller koyuyorsa bu onun sorunu.
Bir insan eksik yasıyorsa, ve bu eksikligi bildigi halde tamamlamak için ugrasmıyorsa sen ne yapabilirsin ki onun için? Hayatı ıskalama lüksün yok senin. Onun varsa, bırak o lüksü sonuna kadar yasasın. Her zamanki gibi yasayacaksın sen.
"Acılara tutunarak" yasamayı Ögreneli çok oldu.
Hem ne olmus yani, yalnızlık o kadar da kötü bir sey degil.
Sen mutlulugu hiçbir zaman bir tek kisiye baglamadın ki.... Epeydir eline almadıgın kitaplar seni bekliyor.Kitap okurken de mutlu oluyorsun unuttun mu? Kentin hiç görmedigin sokaklarında gezip yeni yasamlara tanık olmak da keyif verecek sana.Yine içeceksin rakını balıgın yanında. Üstelik diledigin kadar sarhos olma özgürlügü de cabası.
Sen yüreğinin sesini dinleyenlerdensin ve biliyorsun asıl olan yürektir. Yürek sesi ne bilmeyenler, yada bilip de duymayanlar acıtsa da içini unutma; yaşadığın sürece o yürek var olacak seninle birlikte
NAZIM HİKMET

2 yorum:

Gülen Tezer dedi ki...

Sevmek önemli şey,
sevilmek aciliyetli bir durum en az sevmek kadar.
Ne yaparsa kendi için yapıyor insan.Fedakarlıkları da çok sevdiğinden zaten..

Adsız dedi ki...

ablacım ben seni çok beğendim.çok teşekkür ederim benim bloğuma misafir olduğun için.yakında gezilerimi anlatmak istiyorum.beni bırakma ablacım