12 Mayıs 2017 Cuma

40 YAŞ MANİFESTOSU


Hiç bu sefer 30.yaşımın 10.yıldönümündeyim demeyeceğim.Bugün tam 40 yaşıma basıyorum.Çocukluğumda 35 yaşındakiler için yaşlı derken şimdi kendim için ne demem lazım bilemedim :)  İnsan, acı,tatlı bazı şeyleri erken yaşta yaşayınca olaylara daha farklı açılardan bakmayı öğreniyor.Farkındalıkları artıyor ! Yaşadıklarınızın sonucunda bazı şeyleri artık öğreniyorsunuz isteseniz de istemeseniz de :

*Hayatta her şeyin bir neden sonuç ilişkisi var.İsyan etmeyin ve neden bu benim başıma geldi demektense tevekkül ile olayları geldiği gibi karşılamayı öğrenin ,sindirin .Yaşamam gerekiyordu ve yaşadım bitti.Almam gerekenleri aldım ve o zamanki şartlarda en doğru karar buydu diyin .
*Hayır demeyi öğrenin! İçinizden gelmeyen şeyleri yapmayın.İstemeye istemeye yapılan şeyin hayrı olmuyor.
*Elalem ne der mantığını atın çöpe gitsin.Siz üzüldüğünüzde, kırıldığınızda,mücadele ettiğinizde o ^^Elalem^yoktu! Herkes kendini düşünüyordu.Başkalarına göre yaşamayın.
*Saygıyı hayatınızın temeline koyun! Saygısızlık saygısızlığı getirir.Kim olursa olsun size saygısızlık etme haddini ve hakkını kimseye vermeyin
*Herkese sınırsız sevginizi,şevkatinizi ,ilginizi sunmayın .Pervasızca harcamayın bunları.Hak edene hak ettiği kadarını vermeyi öğrenin!
*Fazlalıklardan kurtulun.İster kilo ,ister eşya,ister kıyafet ,ister sizi sünger gibi emen moralinizi sürekli bozan arkadaşlar vb ne varsa  kurtulun.
*İlahi adalete inanın.İster 10 sene ister 5 sene sonra olsa bile  akıttığınız gözyaşlarınızın  bedelini öderken görüyorsunuz sebep olanları ...Allaha bırakın .
*Sahte mutluluk oyunu oynayan çiftlerden olmak yerine bekar kalın daha iyi.Evlilik delisi olup ,maddi, manevi çıkarlar ve çocuk yapmak uğruna onurunuzu, gururunuzu ayaklar altına almaktansa şerefli yalnızlığı  tercih edin ! Ama karşınıza ezber bozan biri çıkarsada dibine kadar yaşayın duygularınızı ,aşkınızı
*Etrafınızda 20-30 tane arkadaş olmasındansa gerçekten kötü günde yanınızda olan 4-5 dostunuz olsun daha hayırlı sizin için .Gereksiz kalabalıklar içinde ruhunuzu yormaktansa az ve öz yaşayın.
*Sizi sadece fiziksel özelliklerinizden dolayı değerlendiren insanlardan uzak durun.Hele hele asla böyle biriyle sevgili dahi olmayın.Demek ki bir kaza geçirseniz, başınıza bir şey gelse, sakat kalsanız veya bir uzvunuzu kaybetseniz sizi arkasına bakmadan terkedecek demektir !
*Ruhunuza değen , sizi mutlu eden ne varsa yapın , yaşayın...
*Herkes anne baba olamaz.Çocuk yapmadan önce düşün.Evlendiğin veya sevgili olduğun kişinin olaylar karşısında duruşuna bak,gözlemle.Sına onu zor anlarda ne kadar arkanda ,yanında duruyor.Hayatın tüm yükünü senin üzerine mi yıkmaya çalışıyor anla.
*Hayatını zorlaştıran değil ; hayatı senin için kolaylaştıran insanlarla paylaş !
*Laf cambazlığından uzak dur.Net ,açık , samimi , içten olursan sana açılmayacak bir kapı yok.Kartlarını hep açık oyna .Bu seni zaman kayıplarından her zaman korur.
*Kibar,nazik ,saygılı olmanın kadını erkeği yok.Her insanda olması gereken erdemler.Evet bu zamanda bunları bulmak zor ama bulduğun anda da sakın bırakma bu kişiyi.Ama verdiklerinin kıymetini bilmeyen olursada harcama sakın bu erdemlerini onda ...
*İçindeki çocuğu sakın öldürme ! Ne zaman canın sıkılsa ona sığın.İçinden çizgi film karakterli kıyafetler veya aksesuarlar almak geliyorsa al.Sakın bu yaştan sonra olmaz deme.Ruhunu onlar genç tutuyor unutma .
*Üzerine ölü toprağı serilmiş gibi umutsuz , mutsuz , kendi cehennemini başkalarının hayatlarından sınayan insanlardan uzak dur !
*Kınadığın , eleştirdiğin şey başına gelmeden bu dünyadan göçüp gitmiyorsun unutma ! Bir yazarın dediği gibi ^^ Hiç kimse sınanmadığı günahın masumu değildir ^^. Hayatta her şey biz insanlar için
*Ne yaparsan yap anlam katarak yap.Bir hediye bile alacaksan kendi farkını ortaya koy.Ama bunu yaparken de yaptığının kıymetini anlayacak olana yap.
*Karşındakini dinlerken veya sen konuşurken gözlerinin içine bak.Öylesine değil gerçekten dinle ,anlamaya çalış.Sırf o sussun bir an önce bende cevap vereyim hırsıyla sahte dinliyormuş gibi yapma .Lafının sonunu getirsin karşındaki ...Korkma insanların gözlerine bakmaktan.Anlayan için çok şey ifade eder ...
*Kimseyi aldatma.Ne karını ne çocuğunu ....Ne ekersen onu biçiyorsun bu konuda.Çünkü ahkam kesmeye yüzün olmuyor dürüstlükten , kararlarının arkasında durulması gerektiğinden bahsedecek ...İlahi adalet bir gün mutlaka yerine geliyor !
*Zaman en güzel gösterge ,en güzel ilaçtır.Kişilere ,çıkarlara göre değişkenlik gösterme! Hayatta bir duruşun olsun.Karşıdaki ancak kendisi kadar anlar anlattıklarını.Anlamıyorsa bırak uğraşma .Sen yoluna bak...
*O anda hissettiklerin  ömür boyu sürecek diye düşünme.Hiç bir duygu sonsuza dek sürmez.Ama mutluluk ama üzüntü ama kızgınlık ama sevinç...Hepsi bir gün bitiyor.O yüzden anın kıymetini bil veya bilmeye çalış !
*Bir şey olmuyorsa inatla zorlama.İllaki olacak illaki şu işe giricem şununla evlenicem şu kadar çocuğum olacak şu işe giricem diye inatlaşma hayatla .Olmaması belkide hayrına .Doğru zamanda doğru insanla doğru yerde olacaksa olacaktır ne istiyorsan.Elinden gelenin çabasını göster ve gerisini Allaha bırak .
*Hemen güvenme kimseye.Sonra üzülmektense karşındaki yaptıkları ile o güven tuğlalarını örsün.İnsanların ağzından çıkanlara %30 önem ver.Geriye kalan %70 davranışları ile ne kadar ağzından çıkanların arkasında duracak ona bak !
*Sana yapılan kötülüğü unutma ki aynı hataya düşme .Sana yapılan iyiliği unutma ki vefasızlık etme.

ELÇİN ...

Hiç yorum yok: