27 Şubat 2009 Cuma

TAM ZAMANI :(

tam zamanıydı hasta olmamın :( 10 gün önce kadar kulaklarımda tıkanmalar başladı.anladım ben boğazım şişecek .ilaç almamaya çalıştım.ama bir sabah kalktığımda bademcikler şişmiş ve kulaklar tıkanmıştı.mecbur gene antibiyotik almaya başladım.ve bu gece uykumdan beni uyandıracak kadar boğazımın acısı ile uyandım :(
antibiyotik içiyorum daha ne yapmam gerek anlamadım.tam zamanı ankaraya gidip dr larla görüşecektim güya .
bu sabah anladım ki galiba nezle de olucam ...harika zamanlama...artık ilaç almak istemiyorum.doğal yoldan boğaz şişmesine iyi gelen bir şeyler var mı arkadaşlar?
bıktım artık ilaç içmekten ya :(

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Elçincim geçmiş olsun. Babam da senin gibi rahatsızlandı ve ikinci gününde Dr. a gitti. Antibiyotik vermiş ama 3 gün kullanınca böbreklerine yan etki yapmış ve böbrek ağrısı başladı .Ama ben bu arada bitkisel karışımlar öneriyodum o da ' yok yok ben içmem öyle şeyleri ilaç verdi Dr. onu kullanıcam ' dedi. Ama böbrekler ağrıyınca 'senin o dediğin bitkiler neydi' demeye başladı ve ben muhteşem bir çay önerdim ve 2. gün iyileşti ama tadını çok beğendiği için hala içmeye devam ediyor :) Şimdi sana tarif ediyim : Bir demliğin içine 2 dal ada çayı , 1 çay kaşığı dolusu toz zencefil, 1 çay kaşığı zerdeçal( safran ) ve 1 çay kaşığı tarçın ekle ( tarçın şart değil ama diğerleri şart. ) ve üzerine 1 bardak kaynar su ( çok sıcak ) dök. ve tam 5 dak ağzı kapalı olarak beklet ( kaynatılmayacak sadece bekletilecek.) ve süzerek içine de 1 çay kaşığı bal atıp iç. Bak göreceksin hem çok hoşuna gidecek hem de iyileşeceksin. Sevgiler...

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

buketçim çok teşekkür ederim .

adaçayı hariç diğerleri ile yapıp deneyeceğim.çünkü benim östrojen hormonu almam yasak.adaçayında bu fazlaca var .hatta reğli olamayan bayanlar kullanırlar.ve benim rahim ağzında sorun olduğu için bunu alamam

ama taçını çok severim.hatta geçen gün bir dr söyledi tv da.yediğimiz her tatlının üzerine tarçın ekersen kandaki şekerin çok hızlı yükselmesini engellermiş.hatta baklavaya bile serpin şekeri hızlı yükseltir diye.
bak şimdi fıstıklı baklava canım çekti :)

ve aklında olsun sıcakken asla bal dökme içeceğine .sıcakken dökersen balın içindeki maddeler zararlı hale dönüyormuş

öpüyorum sağol :)

Unknown dedi ki...

Elçincim bal konusundaki püf noktasını biliyordum ama yazmayı unuttum. Ada çayı hakkında bu ayrıntıyı bilmiyordum. Anlaşılan sen de benim gibi bitki bilimcileri takip ediyorsun :)

asmira dedi ki...

merhaba elçin.ben de sana anneannemin yöntemini söyleyeyim.inan işe yarıyor.hani cevizi kırınca iki lobun arasında zar gibi bir kabuk vardır.o kabuklardan bir tutamını bir fincanlık suya atıp kaynat.ama mümkün olduğunca kısık ateşte kaynt ki özleşsin.kaynayınca altını kapat,üzerinde bir kapakla 5 dakika dinledir ve iç.tadı cevizi andırıyor zaten,içimi kolay o yüzden.bir de bol karabiber ve biraz tuzun üzerine zeytinyağı gezdir ekmek ban ye.bu da boğazı yumuşatıyor.yatmadan da sıcacık bir ballı süt.
buketin tarifinin bir benzeri de benim yöntemim:bir parça zencefil,bir parça havlıcan,küçük bir parça kabuk tarçın,bir tutam hatmi çiçeği,bir tutam papatya çiçeği,üç tane karanfil var benimkinde.bunlar kaynadıktan sonra içine adaçayını atıp beş dakika demlendirip içiyrum.çünkü adaçayı kaynarsa birçok özelliğini kaybediyor diye duymuştum.
geçmiş olsun.

asmira dedi ki...

elçin,buketin tarifine bir ek benden:zencefil ve tarçın toz değil parça olsa daha iyi.bir parça havlıcan,bir tutam hatmi çiçeği,bir tutam papatya.bir de buketin saydıkları.ama adaçayını malzeme kaynayıp altını kapatınca ekle.çünkü adaçayı kaynatılınca yararlı bileşimleri ölüyormuş.çayın demlenmesini bekler gibi,adaçayını atınca beş dk.bekle ve öyle iç.geçmiş olsun.

yass dedi ki...

ya allah dermanı olan dert versın verecekse.. ondan nezle dedıgımız gecer gıder.. uzulmeyın.. pozıtıflıgı koruyalım:)

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

sevgili asmira çok teşekkür ederim :)

sevgiler öpüyorum canım

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

sevgili yass elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum :)

öpüyorum seni

zehra dedi ki...

cok cok gecmıs olsun ınsallah en kısa zamanda atlatırsın

Nazpek dedi ki...

Merhaba
Umarım rahatsızlığınız geçmiştir
benim kızımdada sıklıkla olur size elma sirkesiyle gargara yapmanızı tavsiye ederim.